tisdag 28 april 2015

Ett sorgligt farväl,
Nu är bibibeln till salu, det är slut med biodlingen för detta liv. En otroligt intressant och rolig tid är förbi. Att ha bin är bland det häftigaste man kan ägna sig åt. En rik naturupplevelse och ett eftertänksamt sätt blir följderna av att lära känna dessa små flitiga varelser.
De har varit till mänsklighetens hjälp sedan begynnelsen. Deras vax lyste upp de mörka kvällarna och deras honung berusade och läkte sår. Att de klarar sig utan oss är klart, och att vi inte klarar oss utan deras pollinering är också klart.
Man behöver inte vara rädd för deras gadd om man tänker på att inte vifta och slå, för naturligtvis försvarar dom sig mot angrepp. Lugnt och vänligt ska dessa viktiga individer bemötas.
Tack för underbara år.

torsdag 16 april 2015

KUSUDAMA
Jag blev förälskad i den vackra japanska origamin kusudama. Det är en papperskonst som letar sig tillbaka till de mäktiga shogunernas dagar i 1600-taets Japan.
De som bodde på slottet Edo.
Kusudamablomman har använts i medicinskt syfte. Man vek in örter i papperet och fick på så sätt en vackert förpackad väldoft som var hälsobringande.
Mina blommor har inget sådant syfte, utan är bara vackra tycker jag. Dom är lätta att göra så om du gillar dom så finns det många beskrivningar på nätet.
Lycka till.

onsdag 8 april 2015

Så har påsken gått för denna gång. Det blev för mycket av allt (som vanligt) och ger en viss ångest, men man lever ju bara en gång, - tror jag??
Påskharen har flyttat ut och skrämmer skatorna. Den får nog ligga i jordgubbslandet i sommar och vakta de begärliga bären. Nu är det bara att vänta innan trädgårdsarbetet tar fart. Björken ska ha musöron innan rosorna klipps och  myrorna ska ha visat sig innan man krattar. Det är mycket som hänger ihop i naturen. Bara att följa den och njuta blåsippor och kaffe i solen så länge. Tjipp